Informatie

PV-Systeem? Laat zonnepanelen plaatsen

Elektriciteit uit het net, het is voor ons zo gewoon, als water uit de kraan. De grote, vervuilende elektriciteit centrales wekken het op en wij verbruiken het. Zo klaar als een klontje lijkt het, maar het kan ook anders. U kunt uw energie zelf opwekken, helemaal schoon en duurzaam met een PV systeem. Zelf energie opwekken met zonnepanelen is heel eenvoudig. Zonnepanelen plaatsen is voor veel mensen gelukkig al de normaalste zaak van de wereld.

Sinds een aantal jaren neemt het aantal daken waarop zonnepanelen zijn geplaatst gestaag toe, en dat is niet zonder rede.
Het is namelijk zeer eenvoudig om zelf op uw eigen dak energie op te wekken. Er komt helemaal geen hak en breek werk aan te pas om een PV systeem, oftewel zonnepanelen installatie op uw dak te plaatsen. Het is slechts een hele kleine ingreep in uw woning. Het is schone energie die u zelf meteen kunt gebruiken.

Maar het milieu is niet de enige om zonnepanelen te laten plaatsen. Het is ook nog eens zeer interessant voor uw portemonnee. Uw maandlasten aan energie zullen enorm dalen, waarvan u iedere maand plezier zult hebben. En als we doorrekenen blijkt het een enorm goede investering op uw spaargeld. Tegenover 0,3 % rente bij een bank blijken zonnepanelen een rendement te behalen van circa 15 % .

Investeren in zonnepanelen is dus maatschappelijk verantwoord en nog leuk ook.

Zonnepanelen plaatsen heeft de volgende voordelen:
 • De waarde van uw woning stijgt,
 • Er komt een beter resultaat op het energie label van uw woning
 • Het is goed voor het milieu
 • En het levert geld op.
Wat komt er allemaal kijken bij zo’n zonnepaneel installatie, of PV systeem?
 • Zonnepanelen op dak, wekken gelijkspanning op
 • Montage systeem, houd de panelen stevig op hen plek op dak
 • Omvormer zet de gelijkspanning om naar wisselspanning
 • Slimme meter houd bij hoeveel energie u teruggeleverd
 • Salderen, de terug geleverde energie wordt verrekend met uw verbruik
 • Zonnepanelen hebben een zeer lange levensduur, 30 tot 40 jaar moeten ze zeker halen.
 • Ook de omvormers zijn zeer degelijk, met garanties van 12 jaar.

Dit alles moet natuurlijk goed en vakkundig worden geïnstalleerd, daarvoor hebben wij een vaste monteur, die alles zeer kundig en netjes voor u installeert. Mocht u liever zelf zonnepanelen plaatsen en alles installeren, dat kan. U krijgt dan van ons alle nodige informatie om het tot een goed eind te brengen, tevens mag u specialistisch gereedschap lenen.

De te betalen BTW op een zonnepanelen systeem kan nagenoeg geheel worden teruggevorderd van de belastingdienst. Hiervoor hebben wij een complete handleiding voor u. Als u dit stappen plan volgt komt u er zeker uit. Uiteraard zijn wij ook bereid om te helpen of om het geheel uit handen te nemen en voor u te regelen.
Als u interesse hebt of als u benieuwd bent of zonnepanelen plaatsen ook voor u een verstandige keuze zijn, laat dan een berichtje achter op het contact formulier.

Energie Perspectief, de Zonnepanelen installateur uit Tilburg

Graag kom ik bij u langs voor een vrijblijvend advies gesprek. Aan de hand van uw energie behoeften, mogelijkheden op het dak en uw persoonlijke wensen kan ik dan een PV systeem samen stellen met de beste materialen die passen bij uw situatie.

Neem contact op

zonnepanelen plaatsen energie perspectief pv systeem