Informatie

Omvormer

De door de panelen opgewekte spanning is zogenaamde gelijkspanning. Omdat onze elektrische apparatuur gebruik maakt van wisselspanning dient de opgewekt energie hier naar te worden omgezet. Dit wordt gedaan met een zogenaamde omvormer. Deze apparaten worden geplaatst tussen een serie van zonnepanelen en de kabel naar de meterkast of stopcontact.

De omvormer voorziet in zijn eigen energie om de gelijkspanning om te zetten naar wisselspanning. Hoe dichter de omvormer bij de panelen kan worden geplaatst, des te lager is het opbrengstverlies die dit apparaat met zich meebrengt.

Omvormer voor zonnepanelen

De omvormer is dus het hart van het systeem, en zet de gelijkspanning van de zonnepanelen om naar bruikbare wisselspanning op uw net. Er zijn omvormers in alle soorten en maten maar grofweg kunnen we drie soorten onderscheiden:

  • String omvormers voor een serie schakeling,
  • Micro omvormers voor een parallel schakeling
  • En omvormers met Power Optimizers voor een parallel schakeling
    De keuze van de omvormer wordt bepaald door het lichtkarakteristiek van het dak. Tevens moet de maximale capaciteit zo dicht mogelijk liggen bij het piek vermogen van alle panelen bij elkaar. Voor iedere situatie hebben wij een topkwaliteit omvormer in ons assortiment.
    omvormer zonnepanelen energieperspectiefNaast deze omvormers leveren wij ook diverse monitoring systemen waarmee u de opbrengst van uw zonnepanelen in de gaten kunt houden.